Londen dag 6


Vandaag was het een redelijke dag, iets kouder dan de dagen ervoor maar de zon was nog regelmatig te zien. Na lekker te hebben uitgeslapen heb ik even ontbeten en ben ik toen doorgegaan naar de O2 arena, een van de bekendste entertainment arena’s in Londen. Was er vandaag ook iets leuks te doen? Jazeker maar niet in de arena zelf, vandaag ging ik naar het dak van de O2. Hoe kom je daar? Nou dat was vrij simpel, je loopt op een speciaal pad omhoog (stijgingspercentage tot 28%). Het was goed te doen voor mij en in na ongeveer een kwartiertje stond ik daar dan. Het uitzicht was mooi, zo kon je de gebouwen van het financiële district zien, de Shard, London City Airport (soms kwamen er vliegtuigen erg laag over, zelfs 2 dicht bijelkaar gezien) en ook kon ik mijn hotel in de verte zien. Na genoeg foto’s gemaakt te hebben was het tijd onweer naar beneden te gaan, toen kon je ook nog de boog van het Wembley stadion zien. Het laatste stukje naar beneden moest je achteruit, percentage was 30% en ja dat is aardt wat als je dan naar beneden kijkt. Beneden aangekomen kon je nog een foto kopen en daarna heb ik nog even wat gegeten.

Na het eten was er nog genoeg tijd om nog een aantal dingen te doen, ik besloot maar om eerst naar het stadion van Arsenal te gaan. Hier had ik wat foto’s gemaakt en nog een souveniertje gekocht. Vervolgens pakte ik de metro terug naar Westminster om een paar film locaties van Harry Potter te zien, want morgen ga ik namelijk naar de studio’s. Eerst ging ik naar Great Scotland Yard, hier zou namelijk de ingang naar het ministerie van magie zitten. Maar hiervoor kwam ik nog langs Downing Street, dit bleek niet echt bijzonder te zijn aangezien er een enorm hek stond waar je de straat in kon dus ik heb maar besloten om er niet te gaan kijken. Hierna ben ik doorgegaan naar Lincoln’s Field Inn wat als inspiratie zou zijn gebruikt voor Grimmauld Place, waar het huis van Sirus Black staat, de echte film locatie bezoek ik morgen want dat is vlakbij Kings Cross.

Mijn laatste stop was de Leadenhall Market een prachtige winkel straat met ook een hele hoop café’s. Het is ook overdekt en het is gebouwd in Victoriaanse stijl. Dit werd in de eerste films gebruikt als Diagon Alley (later hebben ze dit zelf gebouwd bij de studio’s) en ook is hier de ingang van The Leaky Cauldron, de ingang naar Diagon Alley en een bekende pub voor wizards, eat voor onze ogen is het niet meer is dan een opticien. Hierna vond ik het wel welletjes en heb ik de bus terug naar mijn hotel gepakt aangezien ik geen zin had in de overvolle metro’s tijdens spits uur. In het hotel aangekomen was het tijd om te dineren en daarna tijd om weer de ogen te sluiten. Morgen m’n laatste volle dag in Engeland, dan bezoek ik de studio’s van Harry Potter .

Nummer, vandaag nummers, van de dag. Bon Jovi op het dak van de O2 arena (nog nooit eerder gedaan). (Compilatie van nummers):

Blog op WordPress.com.