Londen dag 2

image

Dag 2 is aangebroken en het weer viel niet echt tegen, was een stuk beter dan verwacht. Maar hoe dan ook ik ga naar Guildford. Eerst nog even een lekker ontbijtje in het hotel om vervolgens de bus te pakken naar het station. Hier had ik de Jubilee gepakt richting Londen Waterloo. Het station is echt zoals je verwacht, groot, veel sporen en ga zo maar door. Snel even een kaartje gekocht en om exact 11 uur reed de trein het station uit richting Porthsmouth Harbour.

Na z’n 3 kwartier moest ik uitstappen want de trein was het station van Guildford ingereden. Na een paar straatjes kwam ik in het centrum terecht met een aantal winkelstraten, maar eerst even naar The Frairy een shoppingcenter. Hier eventjes wat gegeten en op mijn weg naar de uitgang zag ik dat er een Primark zat en daar moet ik natuurlijk wel even kijken. Toen ik weer naar buiten kwam was ik 23 pond lichter en had ik 4 kledingstukken kunnen kopen. Ik vervolgde mijn weg richting de bekende muziekwinkel Anderton’s. Na vriendelijk geholpen te zijn en een paar effect pedalen voor m’n gitaar te hebben geprobeerd besloot ik er om 1 te kopen. Ik wist dat naast deze winkel ook een pub zat en besloot daar om even een lekker biertje te drinken van een pint.

Hierna heb ik mijn weg vervolgd richting het kasteeltje van Guidford (niet meer dan een torentje), voor een klein bedragje kon je binnen kijken en alleen al voor het uitzicht was het al waard. Na nog wat verder rond te hebben gelopen door het wat oudere deel vond ik dat het wel tijd was om weer terug naar Londen te gaan, wat ik toch wel jammer vond want het was wel even lekker om die grote stad uit te zijn. Al met al was ik rond 6 uur weer terug in het hotel en heb ik later op de avond nog even lekker gegeten hier. En daarna na nog wat even tv gekeken te hebben op m’n kamer vond ik dat het tijd was om m’n ogen te sluiten. Wat we morgen gaan doen zien we dan wel weer.

Nummer van de dag (jam sessie met de bekende Rob Chapman en zijn band Dorje en Lee “The Captain” Anderton, zij verzorgen een hoop reviews voor de muziekwinkel)

Blog op WordPress.com.