Londen dag 3


Weer een nieuwe dag aangebroken, wat het plan is voor vandaag weet ik nog niet als ik m’n bed ben uitgekomen. Pas na het ontbijt heb ik even gekeken wat ik wilde gaan doen deze dag. Na even puzzelen was de planning compleet, vandaag ga ik naar St. Paul’s Cathedral, de London Bridge, Tower Bridge, Hyde Park en voor het dinner staat het Hard Rock Café op het programma.

Vanuit het hotel heb ik de bus gepakt naar het dichtstbijzijnde station, hier ben ik op de metro gestap naar het statio St. Paul. Hier aangekomen hoefde je maar een straatje in en zag ik het enorme bouwwerk van St. Paul’s Cathedral voor me. Hier heb ik even een rondje omheen gelopen en heb ik m’n weg vervolgd richting de Millennium Bridge. Aan de overkant had ik nog even een stop gemaakt om even te luisteren naar een straatmuzikant. Na deze stop ben ik verder gegaan richting de London Bridge en daarna de Tower Bridge.

Aan de overkant nog even rond de Tower of London gelopen en toen ben ik weer de metro ingestapt om uiteindelijk bij Hyde Park uit te komen, onderweg had ik nog even m’n oud collega opgepikt. Op loop afstand van Hyde Park ligt ook de bekende shoppingcenter van Londen, Harrods. Binnen hebben ze echt vanalles, van LEGO to camera’s, van meubelen tot snoep. Ook kon je wel zien dat er ook een hoop dure spullen zijn, en dat zag je niet alleen aan het prijskaartje. Het zou me niet verbazen wat we een hoop rijke Arabieren hebben gezien. Buiten zag je dit ook goed terug, er stonden Ferrari’s uit bijvoorbeeld Saudï-Arabië, Lamborghini’s uit Quatar en ga zo maar door.

Na deze zeer interessante stop hadden we besloten dat het tijd was om te gaan eten. Aangezien het etenstijd was stond er natuurlijk een rij bij het Hard Rock Café, maar al met al kon ik snel beginnen aan m’n Spareribje. Zoals gewoonlijk smaakte deze weer heerlijk. Na het dinner hadden we besloten om nog even naar de Royal Albert Hall te gaan om deze in het donker te bekijken. Voor het gemak hadden we eventjes de bus gepakt. Na wat foto’s en een lange tijd wachten op de bus waren we onderweg richting onze laatste stop Piccadilly Circus om dit ook nog even in het donker te bekijken. Na hier ook wat foto’s gemaakt te hebben was het tijd om met de overvolle metro’s terug te gaan naar het hotel om gelijk het bed in te duiken na deze lange dag.

Nummer van de dag, toen we bij de Royal Albert Hall waren moest ik gelijk aan dit filmpje denken die m’n oude CKV leraar een keer heeft laten zien. Adele – Rolling In The Deep in de Royal Albert Hall:

Blog op WordPress.com.